Denne her herlige snemand, disneyfiguren Olaf er vidst uden tvivl grundlæggende livsglad! Han er heldig at han er blevet designet et sted hvor alt er muligt! Men hvad nu hvis alt også var muligt herude i virkeligheden, hvor vi ikke ligefrem ligger og griner, hvis vi sådan helt ægte taber hovedet.
UTOPI!! Vil nogen måske tænke…. WHAU!! Vil andre måske tænke…
Én af de overbevisninger jeg har snuppet på min vej til at score højt på livsglæde er Disneys drømmestrategi: “IF YOU CAN DREAM IT YOU CAN DO IT”
Jeg tænker at snemanden Olaf også har snuppet lidt af den på sin vej….Og så er spørgsmålet: Hvad drømmer DU så om?
Måske skal du lige stille dig selv spørgsmålet et par gange inden der er adgang til de store drømme.
Somme tider vil den “lagring” du har i hjernen lave begrænsninger for dig og din drøm næsten allerede inden du får formuleret den til ende…
Eks: “Jeg drømmer om at have mere tid sammen med min familie”
Her kan hjernen finde på at lave begrænsninger som: ” Jamen det kan ikke lade sig gøre, for du er nød til at passe dit fuldstidsjob, for at have råd til at leve”.
Hvis du godtager den begrænsning, bliver drømmen nok hurtigt skudt i sænk, og forbliver derved (i værste fald) en gammel uberørt drøm resten af livet.
MEN hvis vi nu siger, at du tager en beslutning om at alt faktisk er muligt!  Det kan godt lade sig gøre at få mere tid sammen med familien! jubiiii, men hvordan?
Ganske enkelt ved at ændre på nogle ting i din hverdag. Prioritere anderledes…tænke lidt “ud af boksen” og holde øje med de gamle begrænsende mønstre og overbevisninger!
Hvem siger, at de er sande? – Hvem siger, at der ikke ikke er andre måder der duer?Jeg drømte engang om at være mere glad. Sådan “grundglad” helt ind i knoglerne!
Jeg mødte mange begrænsninger og forhindringer, det var lidt som om at LIVET stod i vejen. Der var ALTID lige noget der skulle være anderledes inden jeg kunne blive helt tilfreds – blive helt “grundglad”.
Lige indtil jeg tog en beslutning om at nu er det NU!! Nu vil jeg ikke udsætte min mulighed for større livsglæde mere! HAPS! Jeg valgte at fokusere på alt det der gjorde mig glad og lod det vokse både i styrke og varighed.
Jeg har knoklet med min “gamle” hjerne, som jo dybest set bare er designet til at passe på mig. Jeg har taget styringen og drømmen om at blive grundglad helt ind i knoglerne er gået i opfyldelse!!
Det betyder jo ikke at jeg aldrig er vred eller ked af det!! For det er jeg i den grad jævnligt – det hører med! Men det får ikke længere lov at sætte sig fast og myldre rundt i mig som negative tanker og DET ER DET DER GØR AT JEG ATTER KAN VENDE TIBAGE TIL MIN GRUNDGLÆDE OG FØLE MIG STÆRK OG SÅRBAR PÅ SAMME TID!
At kunne stå stærkt og samtidig mærke sårbarheden er med til at give mig livsglæde!