Børneyoga

Børneyoga for institutioner og skoler

“Yoga og mindfulness er også for helt små børn, det skal bare leges ind”

Læs mere her

Inspirationsworkshop for alle der arbejder med børn fra 3-6 år

Arbejder du med børnehavebørn og kunne du tænke dig at være med til at skabe mere ro, balance, glæde, kropsbevidsthed og nærvær i din og børnenes hverdag? Så er denne workshop noget for dig.
Læs mere her

Yoga og mindfulness i børnehøjde

Børns fantasi og åbenhed skaber en stemning der er med til at fordre yogaens virkning og effekt i denne alder. Børn er nysgerrige og sanser og oplever med hele kroppen. Fokus er derfor på leg, kreativitet og historier. Børnene er med til at forme undervisningen, hvor der vil være plads til spontane inputs. En yoga for børn time består af klassiske stillinger, sjove yoga-lege og inden vi slutter ligger børnene stille og bliver guidet til at trække vejret lidt dybere, mens de lytter til en historie, som bl.a. styrker deres selvværd og kropsbevidsthed.

Har du/din institution ønsker om at få et tilbud på et forløb, en enkelt lektion eller blot en snak om mulighederne for yoga for børn hos jer ?

Yoga for børn i skolen skal betragtes som en stille og/eller legende fordybelsesstund, som er tilrettelagt efter børnenes alder og behov.

Yoga for børn er med til at fremme udviklingen af børns vækst i krop og sind. Øvelserne fremmer udviklingen af hver enkelt barns egen unikke personlighed og understøtter dets kreativitet, og øger dets koncentrationsevne og hukommelse. Yoga for børn styrker ligeledes udviklingen af barnets personlige og sociale kompetencer. Desuden er dybden i øvelserne medskabende til et sundt selvværd samt en forståelse for og anerkendelse af andre mennesker.

Børneyoga giver børnene redskaber

Gennem yoga lærer børnene, at de i stilheden og i pauserne kan skabe en kontakt til sig selv, som fremelsker refleksioner over egen og andres adfærd. Børnene får således nogle redskaber til at kunne finde ro midt i de mange indtryk, valg og krav, som de møder i deres daglige liv i skolen.

Yoga for børn er således med til at skabe trivsel i skoleklassen, da øvelserne stille og roligt giver barnet adgang til sin egen iboende evne til empati og anerkendelse. Kilde. Ny nordisk skole.dk

Har du/din skole ønsker om at få et tilbud på et forløb, en enkelt lektion eller blot en snak om mulighederne for yoga for skolebørn ?

Yoga for børn

“Børneyoga skal være sjovt og føles lige så let som en leg”

Når jeg laver yoga for børn er der plads til snak og spontane input. Vores børn vokser op i en fortravlet verden. De har en lang dag i skole og SFO og deres fritidsaktiviteter er ofte forbundet med pres og konkurrenceforhold til andre børn, hvor de kan være bange for ikke at slå til. Børn kan føle sig udmattede og komme til at mangle overskud i hverdagen, hvis de ikke får den rette støtte til at finde deres egne små ”åndehuller”. Yoga hjælper børnene til at få deres tanker lidt på afstand. At stoppe op og fordybe sig i sin vejrtrækning gør at barnet pludselig mærker efter på sin egen krop. Hvordan føles kroppen lige nu? Er den anspændt eller afslappet?

På et yoga for børn hold skal vi lege og bevæge os frem til de enkelte yogastillinger. Der er stor forskel på hvad hver enkelt krop er klar til, så jeg vil som underviser have meget fokus på hvert enkelt barn. Vi skal lave enkle øvelser som fokuserer på kroppens centrum. Ved at centrere og sammenkæde krop og sind forstærkes barnets selvværdsfølelse og de vil opnå en fornemmelse af at hvile i sig selv. Børneyoga arbejder med hele kroppen, og det styrker barnets fleksibilitet, kropsbevidsthed, balance og koordination. Undervisningen sluttes af med at børnene ligger i hvilestilling og bliver guidet til at trække vejret lidt dybere, mens de lytter til en historie, som bl.a. styrker deres selvværd og kropsbevidsthed.